Routeplanning

Met de auto

Ook het centrum van Doesburg is met de auto prima te bereiken. Wist je dat je vanaf Utrecht al binnen een uur in Doesburg bent? Woon je in het hoge noorden of in het zuiden? Dan ben je binnen 2 uur in de Hanzestad! Doesburg is bereikbaar via de A348 en de N317.

Parkeren in het centrum van Doesburg is op diverse plekken gratis. Zoals op De Bleek, direct na de afrit vanaf de IJsselbrug rechtsaf. Ook kun je gratis parkeren op het Mauritsveld en bij de Turfhaven. Hier is ook een (betaalde) parkeerplaats voor campers. Tijdens zon- en feestdagen mag je in de binnenstad gratis parkeren op de parkeerterreinen met een betaalautomaat. Verder is het betaald parkeren. In het centrum van Doesburg geldt een parkeervergunningenstelsel. Er wordt streng gecontroleerd, dus let goed op waar je de auto neerzet! 

Met de bus/trein

Wil je naar Doesburg met het openbaar vervoer? Het dichtstbijzijnde treinstation is in Dieren. Dit station bereik je via de spoorlijn Arnhem-Zutphen of Dieren-Apeldoorn. Neem vanaf station Dieren, Doetinchem of Arnhem buslijn 26, 27 of 29 naar Doesburg. Stap uit bij de halte Meipoort, Kraakselaan, Koepoortwal of Karel Doormansingel.

Doesburg is per bus bereikbaar met Arriva en Breng via:

  • Lijn 26 Arnhem – Velp – Doesburg – Dieren
  • Lijn 27 Arnhem – Velp – Latum/Giesbeek – Doesburg – Keppel – Doetinchem
  • Lijn 29 Arnhem – Velp – Rheden – Doesburg – Keppel- Doetinchem
  • Lijn 64 Zevenaar – Didam – Angerlo – Doesburg

Kijk voor meer informatie op www.breng.nl of www.9292ov.nl

Met de fiets

Vanuit Doesburg maak je de prachtigste fietstochten. Langs de IJssel of de Oude IJssel is het heerlijk fietsen. Wil je een lange fietstocht maken of liever een korte; bij de VVV kun je een boekje met verschillende fietstochten of een losse route krijgen. Handig: met de Achterhoekse Knooppuntenkaart kun je zelf je route uitstippelen. Geen fiets meegenomen? Kijk hier waar je er een kunt huren. Ook zijn er oplaadpunten voor elektrische fietsen en scootmobiels. Hieronder vind je de verschillende fietsknooppunten in Doesburg.

Overnachten?

Hotels

Stadshotel Doesburg

Adres: Contre Escarpe 32, 6981 BW Doesburg
Website: www.stadshoteldoesburg.nl

Bed & Breakfasts

B&B Indekoepoort

Adres: Koepoortstraat 17, 6981 AP Doesburg
Website: www.indekoepoort.nl

Bed & Breakfasts

B&B De Buurvrouw nr 18

Adres: Koepoortstraat 18, 6981 AS Doesburg
Website: www.debuurvrouwnr18.nl

Bed & Breakfasts

B&B Indeoudepastorie

Adres: Waterstraat 32, 6981 BD Doesburg
Tel: 06-39774943

Bed & Breakfasts

B&B  De Waalhoeve

Adres: Ganzepoelweg 7, 6986 CM Angerlo
Website: www.dewaalhoeve.nl

Bed & Breakfasts

B&B Guesthouse in het Voorhuys

Adres: Helmichstraat 9, 6981 DM Doesburg
Website: www.inhetvoorhuys.nl