Over Doesburg

Doesburg, drielandenpunt op de grenzen van de Achterhoek, de Veluwe en de Liemers, geniet grote bekendheid door haar prachtige historische binnenstad en vestingwerken. In 1974 is de binnenstad, met haar groot aantal monumenten en beeldbepalende panden, dan ook aangewezen als beschermd stadsgezicht. Zo mocht Doesburg door haar schoonheid al meerdere malen fungeren als decor voor diverse bioscoopfilms en documentaires, waaronder de de aflevering van “Langs de IJssel” met Huub Stapel die onlangs uit werd gezonden op Omroep Max en de schoonheid en historie van Doesburg perfect uitdraagt.

Link naar uitzending: (scroll door naar 28 minuten voor het gedeelte over Doesburg). 

Historische binnenstad

Ontdek op zaterdag 28 september 2024 de betoverende schoonheid van de historische binnenstad van Hanzestad Doesburg, waar de geschiedenis tot leven komt op elke geplaveide straat en elke eeuwenoude gevel. Deze charmante stad, gelegen aan de schilderachtige oevers van de IJssel, ademt een rijke geschiedenis uit die teruggaat tot de middeleeuwen.

Wandel door de smalle straatjes en bewonder prachtige vakwerkhuizen die dateren uit de 16e en 17e eeuw. Bezoek de imposante Martinikerk, een architectonisch juweel met een indrukwekkende toren die hoog boven de stad uittorent. Ontdek de vestingwerken en stadspoorten die ooit de stad beschermden tegen indringers.

Doesburg staat ook bekend om zijn kunstenaarsgemeenschap, en je zult tal van galeries en ateliers vinden waar lokale kunstenaars hun creaties tonen. Geniet van culinaire hoogstandjes in gezellige cafés en restaurants, waar je kunt proeven van lokale specialiteiten en internationale gerechten.

Kom en ervaar de tijdloze schoonheid en de warme gastvrijheid van de historische binnenstad van Doesburg. Een plek waar geschiedenis en hedendaagse cultuur samenkomen, en waar elke hoek een nieuw verhaal te vertellen heeft. Welkom in Doesburg, waar het verleden springlevend is!

Romantiek

Romantiek is de kunst van liefdevolle betovering, waarbij emoties in een vurige dans van genegenheid en passie samenkomen. Het is de tederheid van een blik, de warmte van een omhelzing bij zonsondergang, en de belofte van eeuwige verbondenheid. Romantiek omvat de eenvoudige geneugten van hand in hand wandelen, onder een sterrenhemel staren, en fluisteren van liefdesverklaringen in het oor van je geliefde. Het draait om het creëren van onvergetelijke momenten vol zorgvuldige aandacht voor detail en het koesteren van de kostbare band tussen twee harten. Romantiek is de magie van de liefde die de ziel verheft en onsterfelijke herinneringen smeedt. Het is de meest betoverende kunstvorm van allemaal.

Het stadhuis

het historische stadhuis van Doesburg, een meesterwerk van architectuur en een levend symbool van onze rijke geschiedenis. Dit imposante gebouw, gelegen in het hart van onze charmante Hanzestad, straalt majesteit uit en biedt een onvergetelijke blik op ons verleden en onze toekomst.

Het stadhuis, dat dateert uit de 15e eeuw, is een prachtig voorbeeld van gotische architectuur, met zijn indrukwekkende gevel en sierlijke torentjes. Stap binnen in de eeuwenoude raadzaal, waar beslissingen werden genomen die de loop van onze stad hebben beïnvloed. Bewonder de prachtig bewaard gebleven details, van het houtsnijwerk tot de historische schilderijen die de muren sieren.

Vandaag de dag is ons stadhuis niet alleen een historisch monument, maar ook het kloppende hart van onze gemeenschap. Het dient als een ontmoetingsplaats voor evenementen, bruiloften en andere speciale gelegenheden.

Kom en ervaar de tijdloze grandeur van het stadhuis van Doesburg, waar geschiedenis en hedendaagse elegantie samenkomen. Een plek die ons verbindt met ons verleden en onze toekomst, en die trots uitstraalt over onze prachtige stad. We heten u van harte welkom!

Ervaar de romantiek in Doesburg

Zaterdag 28 september 2024

Waarom trouwen in Doesburg?

Omdat het de perfecte setting biedt voor een sprookjesachtige bruiloft die je nooit zult vergeten.

Picture this: Je trouwt temidden van de historische pracht van Hanzestad Doesburg. De romantische ambiance van de oude binnenstad, met zijn schilderachtige geplaveide straatjes en eeuwenoude vakwerkhuizen, vormt het decor voor je speciale dag. Het stadhuis van Doesburg, met zijn indrukwekkende gotische architectuur, biedt de ideale achtergrond voor je huwelijksceremonie.

Na de ceremonie kunnen jij en je gasten genieten van een betoverende wandeling langs de pittoreske IJsselkade of een bezoek brengen aan de lokale kunstgaleries en ambachtelijke winkels. Doesburg biedt ook een breed scala aan uitstekende restaurants waar je kunt genieten van heerlijke maaltijden en drankjes.

Kortom, trouwen in Doesburg betekent dat je de liefde viert in een historische, romantische en unieke omgeving. Maak van je bruiloft een onvergetelijke gebeurtenis in deze betoverende hanzestad. Doesburg wacht op jullie om samen een nieuw hoofdstuk te beginnen in een omgeving doordrenkt met geschiedenis en liefde.

Laat je inspireren!

Kom langs op zaterdag 28 september 2024